Gizlilik Politikası

Bilgiler

Mobil Demokrat TR2023 kullanıcısından aşağıdaki bilgileri toplar.

Adil seçimlere katkı sunmak isteyen kullanıcının çektiği sayım tutanağı fotoğrafları.

Bu bilgiler kullanıcının cihazında uygulama kapsamında tutulur. Ek olarak kullanıcının Google Drive hesabı üzerinde sayım tutanağı fotoğraflarının birer kopyaları oluşturulur. Kullanıcının, uygulama içinden çekeceği fotoğraflar ile daha önceden Mobil Demokrat TR2023 uygulaması dışında başka bir uygulamayla çekmiş olduğu ve Mobil Demokrat TR2023 uygulamasına kendi inisiyatifiyle tanıtacağı fotoğraflar da bu kapsamdadır.

Bu maddede sözü edilen fotoğraflar 2018 yılı 135 sayılı Yüksek Seçim Kurulu Genelgesi’nin 44. maddesi gereği sandık kurulu tarafından herkesin görebileceği yere asılacak olan tutanaklara aittir. Bu maddenin ilgili bölümü aşağıda alıntılanmıştır.

Sandık sonuç tutanağının onaylı bir sureti, sandık kurulu tarafından sandığın konulduğu bina veya yapıda herkesin görebileceği bir yere asılır. Bu tutanak oy verme gününden itibaren bir hafta süreyle asılı kalır.

İlgili maddenin ve fotoğrafın açık kaynak olduğunu bildiren genelgenin tam metnine ulaşmak için tıklayınız.

Adil seçimlere katkı sunmak isteyen kullanıcının girdiği sayım tutanağı bilgileri.

Bu bilgiler kullanıcının cihazında uygulama kapsamında tutulur. Mobil Demokrat TR2023 üzerinde kullanıcının sayım tutanağı fotoğrafına ek olarak girmesi gereken sandık yeri ve numarası, sayım tutanağı üzerinde aleni bir şekilde yer alan kayıtlı seçmen sayısı, oy kullanan seçmen sayısı, geçerli oy sayısı, partilerin ve adayların aldıkları oy sayıları bu maddede söz konusu edilen sandık bilgileridir.

Adil seçimlere katkı sunmak isteyen kullanıcının oluşturduğu medya ve konum verileri

Bu bilgiler kullanıcının adil seçimlerin gerçekleşmesine katkı sunmak için Mobil Demokrat TR2023 uygulaması kullanarak kayıt altına aldığı fotoğraf, video ve ses verilerini; ihbar verisi kapsamında cihazında kayıtlı olup da iletmek üzere ihbar kaydına iliştirdiği resim, video ve ses dosyalarını; ihbar verisi oluştururken veriye eklenmesine izin verdiği konum bilgilerini içerir.

Kullanıcının seçim sonuçlarına ait kişisel tahminleri ve senaryolar

Bu bilgiler kullanıcının cihazında uygulama kapsamında tutulur. Kullanıcı, seçim sonuçlarına ait kişisel tahminlerini, 2018 yılı 27. Dönem Milletvekili Seçimi baz olacak şekilde uygulamaya değişik düzeylerde girebilir ve olası meclis kompozisyonunu, partilerin seçim bölgeleri düzeyindeki performanslarına ait tahminlerini görselleştirebileceği senaryo bilgileri üretebilir.

Oy yoklama bilgileri

Bu bilgiler kullanıcının kendi cihazında uygulama kapsamında tutulur. Bu bilgi kullanıcının kendi oyunu, tahminlere baz oluşturmak amacıyla tamamen kendi inisiyatifiyle dolaşıma sokmak üzere kaydetmesiyle oluşur. Mobil Demokrat TR2023 bu bilgiyi hiçbir biçimde kullanıcının gizliliğini açık edecek başka bir bilgiyle eşleştirmez.

Başka kullanıcılardan gelen Mobil Demokrat TR2023 bilgileri

Bu bilgiler kullanıcının kendi cihazında uygulama kapsamında tutulur. Bu bilgiler paylaşım yoluyla elde edilen bilgilerdir ve yukarıda sayılan sayım tutanağı fotoğraflarını, sayım tutanağı bilgilerini, medya ve konum verileri içeren ihbar bilgilerini, kişisel tahmin ve senaryoları ile oy yoklama bilgilerini kapsar. Kullanıcı bu bilgileri kısmen veya tamamen kendi ürettiği bilgilerle de birleştirerek ya da birleştirmeksizin diğer uygulamalarla paylaşabilir.

Paylaşım

Yukarıda anılan bilgiler sadece ve sadece kullanıcının tamamen kendi inisiyatifiyle başlattığı bir paylaşım talebi üzerine cihazda kurulu diğer uygulamalarla paylaşılır. Bu yolla dolaşıma sokulacak bilginin içeriğine ve neden olabileceği sonuçlara ait tüm sorumluluk kullanıcıya aittir. Mobil Demokrat TR2023 başka hiçbir biçimde bu bilgiyi uygulama kapsamından veya cihazdan dışarı çıkarmaz.

Amaç ve Yöntem

Mobil Demokrat TR2023 uygulaması cihaz kameralarına, cihaz mikrofonuna, cihaz konumuna ve İnternet’e erişim yetkisi talep eder. Uygulama bu talepte bulunmakla, kullanıcının sayım tutanağı fotoğraflarını çekebilmesini; medya dosyaları ve konum verisi içeren ihbar kayıtları oluşturabilmesini; bu kapsamda oluşan medya dosyalarının kullanıcı Google Drive hesabında kopyalarını otomatik olarak çıkarabilmesini sağlayarak seçim güvenliğine katkı sağlama amacını gözetir. Uygulama İnternet, cihaz mikrofonu, cihaz konumu ve cihaz kameralarına erişirken burada yazılandan başka hiçbir amaç gütmez.

Mobil Demokrat TR2023, kullanıcının adını, telefon numarasını, kişisel kontak bilgilerini ve kontak listelerini, mesajlaşma bilgilerini ve benzeri hiçbir kişisel, mahrem ve hassas bilgiyi ve bunlara erişimi talep etmez. Mobil Demokrat 2023 bu mahrem ve hassas bilgiye erişimi olanaklı kılmak üzere açık veya örtük hiçbir yönteme başvurmaz.

Gizlilik ve Güvenlik

Mobil Demokrat TR2023 uygulaması, kullanıcının rızası ve inisiyatifiyle uygulama yönetimine soktuğu medya dosyalarının birer kopyasını kullanıcının açtığı Google Drive Hesabında özel bir klasöre de yükler. Böylece orijinal sayım tutanağı fotoğrafının ve ihbar kayıtlarında yer alan medya verilerinin, sayım bilgilerinin ve ihbar kayıtlarının ulaştırıldığı diğer kullanıcılar tarafından izlenebilmesini sağlar. Kullanıcının Google Hesabı adı ve parolası hiçbir zaman Mobil Demokrat TR2023 uygulamasına girilmez. Gizlilik ve güvenlik konuları geliştirici kadar Google tarafından da en öncelikli konu olarak ele alınır. Mobil Demokrat TR2023 tarafından kullanıcı adına Google Drive hesabına erişim sağlanırken kullanılan giriş yöntemi, güvenlik ve gizlilik için gerekli ve geçerli tüm standart ve protokollere uyar. Uygulama OAuth 2.0 protokolünü kullanır, Google Drive API V3 kullanımını sadece ve sadece “https://www.googleapis.com/auth/drive.file” (*) kapsamında sağlar. Bu çerçevede hassas Google Drive parola bilgileri Android Custom Tabs üzerinden Mobil Demokrat TR2023 kontrolü dışında Google’a iletilmiş olur. Mobil Demokrat TR2023 kullanıcının Google Drive içeriğine uygulama kapsamı dışında herhangi bir erişim sağlayamaz.

Mobil Demokrat TR2023, cihaz üzerinde oluşturduğu bilgileri işletim sisteminin önerdiği biçimde ve sağladığı güvenlik seviyesinde, uygulamaya özel veri saklama alanında tutar. Bu alanın güvenliğini teknik, zorlamaya dayalı, aldatıcı ya da başka bir biçimde dışarıdan herhangi bir müdahaleyle ihlal eden kullanıcı ya da diğer etkiler, gizlilik ve güvenliği ihlal eden taraflar olarak olası sonuçlardan sorumludurlar.

(*) Bu, sadece ve sadece uygulamanın kendi ürettiği, sayım tutanağı fotoğraflarını ve ihbar kayıtlarıyla ilişkili medya dosyalarını içeren ilgili klasörlere erişim anlamına gelir. Ek detaylar için https://developers.google.com/identity/protocols/oauth2/scopes#drive bağlantısındaki bilgilere bakınız.